{ "title": "Bebeklerde Apandisit Belirtileri", "image": "https://www.apandisit.gen.tr/images/bebeklerde-apandisit-belirtileri.jpg", "date": "19.01.2024 11:51:54", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Bebeklerde Apandisit Belirtileri, bebeklerde en yaygın apandisit belirtileri kusma, karın bölgesinde şiddetli geçemeyen ağrı ve iştahsızlık temel olarak görülen belirtileridir. Bebeklerde apandisit görülme olanağı yaklaşık olarak %2 civarında meydana gelmektedir. Çocuklarda en sık olarak apandisite yakalanma olasılığı 6-10 yaş aralığında ortaya çıkmaktadır. Bebeklerde görülen kusma ve karın ağrısı ile doktora gidildiğinde apandisitin tanısının konulması çok daha kolay olmaktadır.

Bebeklerde Apandisit Belirtisi Karın Ağrısı, karın ağrısı durumu özellikle apandisit rahatsızlığının en önemli olan belirtisinden birisidir. Çoğunlukla bebeğin göbeğinin çevresinde ya da midesinin üzerinde ağrılar ortaya çıkmaktadır. Apandisitte ortaya çıkan karın ağrısı genellikle sürekli devam eden bir ağrıdır. Özellikle karın ağrısı bebekte azalma yerine sürekli olarak çoğalma gösterir. Ayrıca ortaya çıkan bu ağrı nedense hiç geçmez. Bebekte meydana gelen apandisitin ağrısı 4-6 saat arasında olabileceği gibi, aynı zamanda 1-12 saat arasında ağrılarda değişimler söz konusu olabilmektedir. Ardından bu ağrı bebeğin karın bölgesinin sağ alt kısmına yerleşmektedir. Bazı bebeklerde çoğunlukla sağ alt karın bölgesi tarafında ağrı meydana gelirken, farklı yerlerde ağrılar mevcut olabilmektedir. Bazen apandisit ağrısı makatta, sağ ve sol kasıkta ya da mesanede ağrı şeklinde belirtiler verebilmektedir. Bebekler konuşamadıkları için nerelerinde ağrı olduğunu söyleyemez, ancak devamlı olarak ağrı çekmesinden dolayı şiddetli ağlama krizlerine girmektedir.

Bebeklerde Apandisit Belirtisi Kusma, Bulantı ve İştahsızlık, bebeklerin ve bütün hastaların yaklaşık olarak %90-95'inde apandisitin ilk ortaya çıkan belirtisi iştahsızlıktır ve bu nedenle pek önemsenmez. Apandisitin bebeklerde görülen başka bir belirtisi de ortaya çıkan kusma ve bulantı en önemli olan diğer iki belirtisidir. Çünkü hastaların %75'inde genellikle apandisit belirtisi olarak ilk görülen aşırı mide bulantısıdır. Bebek bir şeyler yediği zaman istem dışı olarak kusar, eğer bir şey yemez ise kusma durumu görülmez. Ayrıca bebekte apandisit için görülen bu belirtilerin dışında gaz çıkaramama problemi, ishal ve kabızlık sorunları şeklinde belirti göstermektedir. Fakat apandisit belirtileri ortaya çıktığı zaman bunlar apandisit için kesin bir teşhisin konması için bazen yeterli olmaz. Bebeğe yapılan muayene sonrasında apandisitin patlayıp patlamadığı şeklinde belirtiler farklılık göstermektedir. Ayrıca apandisit belirtilerine benzeyen birçok hastalığın belirtisi de olabilmektedir. Bu nedenle yapılan muayeneden sonra eğer belirtiler apandisiti gösteriyorsa, o zaman teşhisi konulabilir. Ayrıca apandisit teşhisi konulduktan sonra patlamadan ve vücuda yayılmadan önce mutlaka hemen müdahale edilmelidir.
" } ] }