{ "title": "Apandisit Görevi", "image": "https://www.apandisit.gen.tr/images/apandisit-gorevi.jpg", "date": "18.01.2024 22:27:15", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "
Apandisit Görevi, Apandisit kör bağırsak üzerinde apandisin iltihaplanmasına denmektedir. Çoğu zaman parmaksı şekilde olan bu organın kökünde meydana gelen tıkanmaya bağlı olarak iltihaplanma meydana gelir. Apandis hastalığında en doğru tedavi ameliyatla apandisin alınmasıdır bu da gösteriyor ki apandisin vücut için vazgeçilmez bir organ olmadığıdır. Apandisit kalın bağırsağa bağlı olan bir organımızdır. Kalın bağırsağa bağlı olan apandisit kör bağırsağa da tutunmaktadır. Apandisit genellikle iltihaplanması, patlaması ve verdiği sancılarla bilinmektedir.

Bağırsaklara nazaran insanlarda sindirim işlevi gören bir organ değildir. İnsanların gençlik dönemlerinde bu organ vücudun savunma sisteminde önemli bir organıydı. Fakat insanlarda yaş ilerledikçe bu organ yavaş yavaş görevi sona ermektedir. Apandisit bebeklik ve çocukluk dönemlerinde gayet gerekli bir organdır. Apandisit kalın kalın bağırsaklardan gelecek vücudumuza zarar verecek olan bakterilerin, virüslerin temizlenmesini sağlamaktadır. Karın içerisinde bir bademcik gibi mikropları, karın içerisinde oluşan yabancı maddelerin ilk tutunduğu yer olarak bilinmektedir.

Apandisitin insanların vücudunda hiçbir fonksiyonu bulunmamaktadır. Apandisin boyu 7 ile 12 cm arasındadır sindirim sisteminde yer alır ve vücut savunma sisteminde görev alır. Apandis kalın bağırsak içerisinde oluşan mikropların önlenmesi görevini yapmaktadır. Fakat insan yaşı ilerledikçe görevi azalmaya başlar. İltihaplanan apandisin kesilerek çıkarılması ile tedavi edilmektedir. Apandis solucan şeklinde, hareket kabiliyetlidir ve apandis uzantısının içinde herhangi bir besin geçmez.
" } ] }